GOIB GOIB
ES
CA
ES
CA
Menu
Home / Tecnificacion

Setmana de l’Esport Adaptat 2023

  • Fecha inicio: 27/11/2023
  • Fecha fin: 01/12/2023

Quarta edició  #SetmanaEsportAdaptat2023

Adhereix-hi el teu centre escolar i dona a conèixer l’esport adaptat.
En què consisteix la Setmana de l’Esport Adaptat?

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i, per celebrar-ho, la Federació d’Esports Adaptats de les Illes Balears (FESAIB) i la Fundació per a l’Esport Balear (FEB) s’han unit per celebrar la Setmana de l’Esport Adaptat.

La #SetmanaEsportAdaptat2023 tindrà lloc del dilluns 27 de novembre al divendres 1 de desembre i consisteix en el fet que cada centre escolar i entitat esportiva adherida dugui a terme diferents activitats esportives adaptades per tal de conscienciar l’alumnat de la importància de la pràctica esportiva entre les persones amb discapacitat i sense. A més, la setmana es tancarà amb la Jornada Presencial d’esport adaptat a les instal·lacions del CTEIB, el diumenge 3 de desembre.

Els centres escolars i entitats esportives seran les encarregades d’organitzar i desenvolupar les activitats d’esport adaptat dins les seves instal·lacions. Tots els centres inscrits rebran un Diploma Digital per l’alumnat que hi participi activament.

La FESAIB i la FEB recolliran totes les iniciatives de les entitats adherides i faran de plataforma de difusió de les diferents activitats d’esport adaptat que s’hi duguin a terme.

Durant tota la setmana, les fotografies i els vídeos de les activitats esportives que els centres pengin a les seves xarxes socials i siguin etiquetades amb #SetmanaEsportAdaptat2023 es compartiran a les xarxes socials de la FESAIB i de la Direcció General d’Esports.


Objectius

Donar a conèixer l’esport adaptat a persones amb discapacitat i sense.

Donar a conèixer les diferents opcions d’activitat física i esportiva que tenen les persones amb discapacitat.

Fomentar la pràctica de l’activitat física inclusiva i transmetre’n els valors d’esforç, autosuperació, treball en equip i empatia.

Conscienciar la població de la importància de la pràctica esportiva per al benestar físic, psíquic i social.


Com puc adherir el meu centre a la Setmana de l’Esport Adaptat?

Emplenar el formulari d’inscripció.

Els centres que participin de l’activitat rebran un diploma en format digital que podran imprimir i repartir entre l’alumnat que participi de l’activitat.

Els centres també rebran diferent material amb propostes d’activitats d’esport adaptat que podran realitzar durant aquesta setmana.


IMPORTANT:

Les dades que se sol·liciten són per fer un seguiment estadístic dels centres adherits.

L’adhesió a la Setmana de l’Esport Adaptat no té cap cost.

La FESAIB és la promotora de l’activitat.

Cada entitat esportiva o centre educatiu és el responsable d’organitzar i desenvolupar l’activitat esportiva adaptada.


Què feim la Setmana de l’Esport Adaptat?

El professorat d’Educació Física és l’encarregat de planificar la jornada d’esport adaptat i inclusiu. Es poden fer activitats durant tota la setmana o simplement un dia. La idea és facilitar al màxim possible la participació dels centres.

En cas necessari, podeu contactar amb la FESAIB per demanar recursos de tipus d’activitats i esports adaptats i inclusius. Els centres inscrits rebran diverses propostes d’activitats.

És molt important donar a conèixer a la població l’activitat que farem. Per aconseguir-ho, demanam que durant tota la setmana es publiquin a les xarxes socials les propostes i les activitats de cada centre amb l’etiqueta #SetmanaEsportAdaptat2023.

La FESAIB i la FEB recolliran totes les iniciatives dels centres adherits i faran de plataforma de difusió de les diferents activitats d’esport adaptat que s’hi facin.

L’objectiu és crear un gran equip per, entre tots els agents implicats, donar a conèixer la importància de l’esport adaptat i inclusiu a la població.


Contacte

No dubteu a contactar amb nosaltres si us sorgeix qualsevol consulta. 

Consultes d’inscripcions i informació general: Pere Antoni Gomila, FESAIB, secretaria_tecnica@fesaib.org

Consultes tècniques d’esport adaptat (modalitats esportives, materials que es poden utilitzar, propostes esportives, etc.):

Pere Antoni Gomila, FESAIB, fesaib@fesaib.org, tel. 695 81 45 33.

Toni Pomar, FESAIB, fesaib@fesaib.org, tel. 695 81 45 32.


Trobareu tota la informació a la pàgina web www.fesaib.org o www.fundacioesportbalear.es

Ver más
Newsletter