GOIB GOIB
ES
CA
ES
CA
Menu
Home / Fundació

Qui som?

Origen i evolució de la Fundació

Al novembre de 2012 es crea la  Fundació per a l'Esport Balear , que sorgeix de la modificació de la Fundació Illesport, amb l'absorció del Consorci de l'Escola Balear de l'Esport. Des d'aquest moment la Fundació va canviar la seva denominació, la seva estructura i el seu funcionament, incorporant tots els recursos de l'antiga EBE, a més de les funcions que tenia l'esmentat consorci.

---

La  Fundació Illesport  es va crear l'abril de l'any 2002, a l'empara de la Direcció General d'Esports, i amb l'objectiu principal de donar suport als esportistes i clubs d'elit de l'àmbit balear, així com aconseguir recursos per al patrocini de diverses iniciatives esportives.

Des dels seus inicis, la Fundació Illesport ha assignat ajudes econòmiques a:

  • Més de 60 equips de categoria nacional d'esports col·lectius i individuals.
  • Més de 300 esportistes destacats de les Illes.
  • I a gran quantitat d'esdeveniments d'àmbit autonòmic, nacional i internacional.

També a col·laborat activament en l'organització d'alguns d'aquests esdeveniments, entre els quals destaquen el preolímpic de bàsquet, la Copa de la Reina de bàsquet, una eliminatòria de la Copa Davis i la batalla de les superfícies de tennis, el Mundial de Ciclisme en Pista 2007 i l'Eurobasket 2007.

Una altra fita destacable és el patrocini durant tres anys del Team Illes Balears de ciclisme, equip nascut de l'antic Banesto.

En els últims anys es va centrar més en la tasca de promoció i patrocini de clubs, esportistes i esdeveniments esportius.

---

L'Escola Balear de l'Esport, és un Consorci creat pel Govern de les Illes Balears i la Unió de Federacions Esportives de les Illes Balears, i aprovat pel Consell de Govern el dia 11 d'abril de 1997.

Els objectius principals de l'EBE són desenvolupar i organitzar els treballs i programes necessaris per a:

  • El rendiment esportiu a les Illes Balears.
  • La docència en el camp de l'Esport.
  • El foment de la investigació científica i tècnica a el servei d'aquests estudis.

Al març de 1998 el Consell Superior d'Esports (CSD) reconeix el "Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears" dins de la xarxa de Centres de tecnificació esportiva estatals, sent l'Escola Balear de l'Esport qui gestiona aquest centre.

Si inicialment van ser tres els programes esportius desenvolupats: tennis, vela i natació; en l'actualitat són vint-i-dos els esports que gaudeixen d'un programa de tecnificació.

Newsletter